Nacházíte se zde: Úvod Pro veřejnost a média › Tiskové zprávy a fotografie

Divadlo DISK uvede inscenaci Zítra si povíme
Divadlo DISK uvede 24. února 2017 světovou premiéru inscenace Zítra si povíme. Jedná se o autorskou inscenaci studentů režie a dramaturgie DAMU Niny Jacques a Petra Erbese. Na vzniku se dále podílejí studenti čtvrtého ročníku herectví katedry alternativního a loutkového divadla.
JAN SÁGL – OBRAZY Z PODZEMÍ. FILMY 1971-74
Galerie AMU představí čerstvě zrekonstruovanou filmovou tvorbu předního českého fotografa Jana Ságla. Dokumentární filmy z prostředí undergroundu a několik výjimečných autorských výtvarných filmů doplní scénografické a výtvarné práce Ságla pro The Plastic People of the Universe a The Primitives Group. Výstava bude k vidění od 7. 12. 2016 do 15. 1. 2017.
DISK uvede inscenaci Jiřího Adámka "skončí to ústa"
Divadlo DISK uvede v sobotu 22. října 2016 premiéru druhé absolventské inscenace studentů herectví katedry alternativního a loutkového divadla DAMU v režii Jiřího Adámka. Autorský divadelní projekt nazvaný skončí to ústa vychází z české i zahraniční experimentální poezie šedesátých let a osciluje mezi pohybovým, hudebním a výtvarným divadlem.
Furiant bojuje o Oscara!
Filmová queer romance Furiant studenta FAMU Ondřeje Hudečka opět boduje. Tentokrát jde o Studentského Oscara. Furiant předčil 1.749 studentských snímků a společně s dalšími 7 postoupil do užšího finále v kategorii "zahraniční hraný snímek".
Letní výstava Jiné vize CZ (2007–2015) v Galerii AMU
Obsáhlá bilanční výstava, která bude od 13. 7. – 4. 9. k vidění v prostorách Galerie AMU, představí celkem 90 českých audiovizuálních děl na pomezí filmu, animace a videa. Vystavená díla představují kurátorské výběry uplynulých devíti let soutěže Jiné vize, kterou pořádá olomoucká kulturní platforma PAF.
Nakladatelství AMU v Praze vydává knihu Andrého Stufkense Joris Ivens. Filmař světa
Kniha Joris Ivens. Filmař světa se věnuje dvaceti zásadním dokumentárním filmům jednoho z nejvýznamnějších nizozemských filmařů. Autor knihy André Stufkens přibližuje dobrodružství Ivensova tvůrčího procesu s jeho zdary i nezdary a pátrá po vědomých i podvědomých nitkách inspirace, které protkaly jeho tvorbu i celý život.
Téměř TŘI SESTRY v DISKu
Divadlo DISK uvede v pondělí 2. května 2016 druhou absolventskou inscenaci studentů třetího ročníku herectví a čtvrtého ročníku režie-dramaturgie katedry činoherního divadla. Téměř TŘI SESTRY jsou zkrácenou verzí Tří sester Antona Pavloviče Čechova.
Prostory intimity – nová výstava v Galerii AMU
Dva kurátoři a sedm mladých umělců z různých zemí Evropy společně představí své "prostory" v jeden čas a na jednom místě - v Galerii AMU v Praze od 8. do 24. dubna 2016.
Objevení nebe v DISKu
Divadlo DISK uvede v pátek 22. dubna 2016 premiéru první absolventské inscenace 3. ročníku herectví katedry alternativního a loutkového divadla DAMU v režii Braňo Mazúcha.
Nakladatelství AMU v Praze vydává sborník Tanec a balet v Čechách, Čechy v tanci a baletu
Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze vydává sborník Tanec a balet v Čechách, Čechy v tanci a baletu, který představuje nevšední pohled na taneční dění v Čechách a na jeho osobnosti proslulé i v mezinárodním kontextu.